Bergvärmepumpar Falköping

NIBE F1245 8kw bergvärmepump

NIBE F1245 8KW bergvärmepump

Köp F1245 8KW
NIBE F1245 10kw bergvärmepump

NIBE F1245 10KW bergvärmepump

Köp F1245 10KW
NIBE F1255 6kw bergvärmepump

NIBE F1255 6KW bergvärmepump

Köp F1255 6KW
NIBE F1255 16kw bergvärmepump

NIBE F1255 16KW bergvärmepump

Köp F1255 16KW

Fler bergvärmepumpar

Utnyttja Bergvärme med hjälp av Svensk kylservice

Tillhör du skaran av lyckligt unnade att ha möjlighet att installera en bergvärmepump? Då bör du ta tillfället i akt. Bergvärmepumpar är de i särklass bästa värmepumparna – ur alla hänseenden. Den enda nackdelen är att den initiala kostnaden känns lite, men investeringspengarna tjänar man faktiskt in på bara några få år.


Billig och pålitlig värme – året om

Med en bergvärmepump finns i längden mycket pengar att spara, i regel dras kostnaderna för uppvärmning ner med ungefär 80 % - det gäller vattnet med! Man kan med fördel låta installera ett spabad om man har en bergvärmepump eftersom kostnaderna för att värma upp vatten är löjligt låga.

För att man ska vara en kandidat för bergvärme behövs ett berg, så alla är inte kandidater. Bergvärme hämtas från berggrunden via ett hundra meter djupt hål, ibland så djupt som 200 meter. Temperaturen i berggrunden är permanent åtta plusgrader vilket är perfekt för en värmepump. Eftersom temperaturen är stabil året om är också värmen man utvinner stabil, med en bergvärmepump behöver man aldrig oroa sig för kallt inomhusklimat igen – någonsin.

Borrhålet

Det är lite omständligt att borra 100-200 meter ner i berggrund, men vi på Svensk Kylservice ser till att jobbet genomförs på bästa sätt. Exakt hur djupt hålet måste bli utvärderas noggrant och avgörs beroende på var du bor.

Hur hämtar man värmen?

Värmen från berggrunden plockas upp av en kollektorslang som förs ner i det uppborrade hålet. Kollektorslangen transporterar värmen till värmepumpen som installerats hos dig och som i sin tur för värmen vidare in i ditt hus.

Hör av dig till oss om du vill veta med om bergvärmepumpar!

bergvärmepumpar

Behöver du hjälp med din värmepump?

kontakta klimatteam värmepumpar